Ullan tarina – Ullas saga 

Production Years: 2009-2012

Genre:  Web site / Multimedia

Master Format: Flash Animation

Audio: Stereo

Languages: Finnish / Swedish

 

Synopsis

”Ullan tarina” multimediaohjelma on Porvoon valtiopaivien 200-vuotisjuhlille valmistettu multimedia. Sen pohjalta valmistettiin 2012 verkkosivusto www.ullantarina.fi / www.ullassaga.fi.

”Ullan tarina” on löytöretki oikean ja todellisen Ulla Möllersvärdin elämään, joka on hukkunut romanttisten legendojen ja tarinoiden taakse. Ulla Möllersvärdistä kerrottiin jo hänen elinaikanaan toinen toistaan värikkäämpiä tarinoita ja juoruja, jotka pohtivat hänen syntyperäänsä ja suhdettaan keisari Aleksanteri I:seen. Näiden tarinoiden todenperäisyydestä ei enää kukaan pysty sanomaan varmaa totuutta.

”Ullan tarina” yrittää erotella toisistaan juorun ja faktan. Multimediaesityksestä löytyy ns. juorusoitin, jonka avulla käyttäjä pääsee kuuntelemaan Ullaan liittyviä dramatisoituja juoruja. Näiden juorujen rinnalla kulkevat historialliseen faktaan perustuvat artikkelit, jotka valottavat Ullan elämää ja Porvoon valtiopäivien tapahtumia.

Ulla Möllersvärd halusi jäädä mysteeriksi, sillä hän tuhosi mm. kirjeenvaihtonsa ennen kuolemaansa. Ullan hahmon kautta avautuu kuitenkin kiehtova näkökulma valtiopäivien historiallisiin tapahtumiin. Projektin tuotantoa ovat tukeneet Porvoon kaupunki ja Porvoon valtiopäivien juhlatoimikunta.

 

Credits

Käsikirjoitus, ohjaus:  Liina Toiviainen

Sisällön tuotanto / artikkelit: Porvoon museo / Merja Herranen

Sisällön tuotanto / kuvatoimitus: Porvoon museo / Hannele Tenhovuori

Multimedian ja web siten toteutus:  Studio Silaus / Camilla Sirén

Käännökset /artikkelit: Markus Sandberg

Käännökset / runo: Runotassu Kielipalvelut / Jaana Palanterä

Ääniroolit: Gun Wasenius-Hietanen, Stefan Paavola

Äänisuunnittelu: Epa Tamminen

Piano: Maarit Nortamo

Tuotanto: Marikki Hakola / Kroma Productions Oy 2009 – 2012

Tilaaja museomultimedia: Porvoon museo

Tilaaja web site: Porvoon kaupunki / Matkailupalvelut