Holmin perheProduction Year: 2007 

Master Format: Flash Animation

Audio: Stereo

Language: Finnish / Swedish

 

 

 

 

Porvoon museo ja tuotantoyhtiö Kroma Productions Oy ja ovat yhteistyössä tuottaneet uuden museomultimedian “Holmin perhe – Familjen Holm”. Museomultimedia julkistettiin 14.6.2007 uuden Porvoossa sijaitsevan Holmin talomuseon avajaisten yhteydessä. Museomultimedia on yleisön nähtävissä Holmin talomuseossa museon aukioloaikoina.

Museomultimedia kuvaa porvoolaisen kauppiasperheen elämäntapaa 1700-luvun lopulla.   Multimedian tarinan elämyksellisenä viitekehyksenä toimii kummitusjuttu ja lavastuksena talomuseon aito interiööri. Historiatietouden lisäksi katsojalle tarjotaan tietoa ajan elämänmenosta, tavoista ja mm. talossa olevista muotokuvista luettavista yksityiskohdista.  

Multimedian käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Liina Toiviainen, sisällön asiantuntijana ovat toimineet Merja Herranen, Hannele Tenhovuori ja Juha Jämbeck Porvoon museosta, multimediasuunnittelusta ja visuaalisesta suunnittelusta vastaa Camilla Sirén ja äänisuunnittelusta Epa Tamminen. Multimedian kummituksen roolissa nähdään Eeva Puromies. Animaatioiden äänirooleissa esiintyvät Gun Wasenius-Hietanen, Tove Hagman, Stefan Paavola, Wesley Koivumäki, Thomas Kråkström, Eeva Puromies, Sonja Kurri ja Lauri Rissanen.  

Multimedian musiikkina kuullaan pianisti Tuija Hakkilan esittämänä 1700-luvulla Porvoossakin vaikuttaneen säveltäjän Fredrik Lithanderin muunnelma Haydnin teemasta A-duuri.  

Projektin vastaava tuottaja on Marikki Hakola ja tuotantoyhtiö on Kroma Productions Oy Porvoosta. Museomultimedian valmistamista ovat tukeneet Museovirasto, Säästöpankkisäätiö Porvoo ja Porvoon kaupunki.