BUTTERFLY TONES (suom. Perhosen sointi)
Haastatteludokumentti “Butterfly Tones” (40 min.) valottaa He Zhan Haon & Chen Gangin säveltämän viulukonserton ja siihen perustuvan fiktiivisen tanssi- ja musiikkielokuvan taustoja.


Haastatteludokumentti
“Butterfly Tones” (40 min.) valottaa He Zhan Haon & Chen Gangin säveltämän viulukonserton ja siihen perustuvan fiktiivisen tanssi- ja musiikkielokuvan taustoja.

Säveltäjä Chen Gang kertoo idän ja lännen musiikkitraditioita yhdistävästä viulukonsertosta ja sen syntyvaiheista. Viulisti Takako Nishizaki kertoo uransa vaiheista ja pohtii musiikin tulkintaa. Kapellimestari James Judd kertoo kapellimestarin työstä ja analysoi sävelteosta. Kirjallisuuden tutkija, professori Zeng Kang Mei kertoo "Liang Shanbon ja Zhu Yingtain rakkaustarinan” syntymisestä ja sen suuresta merkityksestä kiinalaisille, Yuyan oopperasta ja naisen asemasta kiinalaisessa kulttuurissa eri aikoina. Koreografi Dou Dou pohtii tanssitaiteen merkitystä ja kertoo “Butterfly Lovers” elokuvan koreografian lähtökohdista, sekä tanssijan työstä. Dokumentin on suunnitellut ja ohjannut Marikki Hakola. Tuotanto © Kroma Productions Oy 2005

Lisätietoja:
Kroma Productions Ltd.
tel. 019-5348015
Hakola 040-5464165
fax.019-5348016
kroma@magnusborg.fi

Lyhyt synopsis:
BUTTERFLY TONES
(suom. Perhosen sointi)
Dokumenttielokuva "Butterfly Tones" kertoo tanssi- ja musiikkielokuva "Butterfly Loversin" tekemisestä ja musiikin äänityksistä, haastateltavina säveltäjä Chen Gang, viulisti Takako Nishizaki, kapellimestari James Judd, kirjallisuustutkija Zen Kang Mei ja koreografi Dou Dou. Ohjaus Marikki Hakola, 2005.