BUTTERFLY LOVERS

“Butterfly Lovers” (29 min.) on mediataiteilija Marikki Hakolan uusi fiktiivinen tanssi- ja musiikkielokuva. Elokuvan lähtökohta on kiinalaisten säveltäjien He Zhan Haon ja Chen Gangin vuonna 1959 säveltämä viulukonsertto. Tarina on sovitus klassisesta kiinalaisesta legendasta “Liang Shanbon ja Zhu Yingtai rakkaustarina”. Tämä lyyrinen tragedia ikuisesta rakkaudesta tunnetaan myös Aasian Romeo ja Julia -tarinana ja se on kirjattu ensimmäistä kertaa kirjalliseen muotoon 400-luvulla.

“Butterfly Lovers” elokuvan käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvasuunnittelusta, leikkauksesta ja tuotannosta vastaa Marikki Hakola. Digitaalisen kompositoinnin on toteuttanut Sami Haartemo. Videokuvauksesta vastaa Raimo Uunila. Lavastusten stillkuvauksesta ja äänisuunnittelusta vastaa Epa Tamminen. Elokuvan koreografiasta vastaa Shanghai Song and Dance Groupin taiteellinen johtaja Dou Dou, joka myös tanssii elokuvassa yhdessä soolotanssija Ding Yuehongin kanssa.

Elokuvassa esiintyvät myös maailmankuulu japanilainen viulisti Takako Nishizaki ja brittiläinen kapellimestari James Judd sekä Uuden Seelannin sinfoniaorkesteri. Musiikki on taltioitu elokuvaa varten Wellingtonissa, Uudessa Seelannissa, keväällä 2003. Elokuvaa on kuvattu Kiinassa, Uudessa Seelannissa ja Mediakeskus Lumeen sinistudiossa.

“Butterfly Lovers” on kansainvälinen yhteistuotanto, jonka päätuottaja on suomalainen audiovisuaalisen ja mediataiteen tuotantoyhtiö Kroma Productions Oy. Osatuottaja on Naxos Rights International (Hongkong). Elokuva on toteutettu yhteistyössä YLE TV1:n ja YLE Teeman kanssa. Projektia ovat tukeneet Opetusministeriö ja AVEK. Yhteistyökumppaneita ovat myös Generator Post, Shanghai Song and Dance Group (Kiina) ja New Zealand Symphony Orchestra (Uusi Seelanti).
 
Lisätietoja:
Kroma Productions Oy
puh. 019-5348015
Hakola 040-5464165
fax.019-5348016
kroma[@]magnusborg.fi
 
Lyhyt synopsis
"Butterfly Lovers" on Marikki Hakolan ohjaama digitaalinen tanssi- ja musiikkielokuva, jonka tarina pohjautuu muinaiseen kiinalaiseen legendaan "Liang Shanbon ja Zhu Yingtain rakkaustarina". Elokuvassa yhdistyvät kiinalainen viulukonsertto, moderni koreografia sekä Kiinassa, Uudessa Seelannissa ja Suomessa toteutettu kuvasto vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Elokuvassa esiintyvät viulisti Takako Nishizaki, koreografi-tanssija Dou Dou, tanssija Ding Yue Hong, kapellimestari James Judd ja Uuden Seelannin sinfoniaorkesteri. Tuotanto Kroma Productions Oy, 2005.