MIKAEL KIVIMÄKI

CV

 
 

Mikael Aleksander Kivimäki syntyi Helsingissä 24. elokuuta 1993. Hän asui Puotinharjussa viisivuotiaaksi asti, jolloin hän muutti Länsimäkeen, Vantaalle. Nykyään hän on viidennellä luokalla Pallastunturintien koulussa, Länsimäessä.

Vuonna 2001 Mikael aloitti kokeilumielessä Vantaan Tanssiopiston poikien tanssikurssin. Hän piti siitä niin paljon, että päätti jatkaa "niin kauan kun koulu on pystyssä". Ensimmäisen vuoden aikana tanssiopiston opettaja tutustutti oppilaita eri tanssityyleihin, kuten nykytanssiin, capoeiraan, akrobatiaan, teatteriin. Nyt Mikael käy tunneilla kaksi kertaa viikossa: maanantaisin nykytanssikurssilla ja lauantaisin akrobatia ja teatteri kurssilla.

Kesäkuussa 2003 Mikael kuuli tanssiopiston opettajaltaan, että tanssiopiston tiloissa järjestetään koekuvaukset Lumottu Lapsi -elokuvaan, johon etsitään 10-vuotiasta poikaa ja - keskusteltuaan vanhempiensa kanssa - päätti kokeilla onneaan. Viikon kuluttua ohjaaja Marikki Hakola soitti ja ilmoitti, että hän halusi tehdä töitä Mikaelin kanssa. Kuvaukset olivat elokuussa ja lokakuussa 2003.

Lumottu Lapsi -elokuvan kuvausten jälkeen Mikael innostui näyttelemisestä sen verran, että halusi ruveta sitäkin harrastamaan. Mikael pääsi kahteen kouluun: Annantalon näyttämötaidekurssille ja Tikkurilan Teatterikouluun syksyllä 2004.

Elokuussa 2004 hän sai osan "The Incredibles" animaatioelokuvassa ("Ihmeperhe"). Hän esittää Dash -nimisen (suomenkielisellä nimellä Esa) pojan äänen. Syyskuussa hän näyttelee tätinsä Carina Chelan ohjaamassa ja kirjoittamassa lyhytelokuvassa Polku, joka kertoo nuoren 10-vuotiaan pojan ja vanhan miehen ystävyydestä.

Vapaa-ajallaan Mikael pitää piirtämisestä. Hän kirjoittaa ja piirtää sarjakuvamaisia seikkailutarinoita. Mikael pitää myös lukemisesta, Harry Potter-kirjoista, Taru Sormusten Herrasta, Star Wars-kirjoista ja muista seikkailukirjoista, sekä tietokonepeleistä ja elokuvista.