"Lumottu lapsi" (47 min.) on koko perheen fantasiaelokuva. Tarinassa pieni poika kohtaa ajattelemattomien ja ilkeiden tekojensa seuraamukset: tutut esineet, pihapiirin kasvit ja eläimet päättävät antaa pojalle opetuksen...
  Elokuva pohjautuu Maurice Ravelin ja Coletten pienoisoopperaan. Elokuvan on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut Marikki Hakola. Virtuaalilavastuksesta ja visualisoinnista vastaa Katriina Ilmaranta, kuvauksesta Raimo Uunila, kompositoinnista Sami Haartemo ja äänisuunnittelusta Epa Tamminen.

Elokuvan pääroolissa esiintyy nuori Mikael Kivimäki ja muissa rooleissa tanssijat Alpo Aaltokoski, Nina Hyvärinen, Aki Suzuki, Jyrki Karttunen, Sampo Kivelä, Anne Koutonen, Miguel Verdecia, Soila Grenot, Teemu Korjuslommi ja Step Up Kids. Kapellimestari Armin Jordan luotsaa sveitsiläistä Suisse Romande orkesteria ja kuoroa. Laulurooleissa esiintyvät mm. Colette Alliot-Lucaz, Arlette Chedel, Elisabeth Vidal, Audrey Michael, Isabel Garcisanz, Michel Sénéchal, Michel Brodard ja Philippe Huttenlocher.

"Lumottu lapsi" on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka lavastus on toteutettu kameran liikettä seuraavalla, uudella virtuaaliteknologialla. Digitaalinen elokuva on kuvattu kokonaan sinistudiossa. Elävät esiintyjät on yhdistetty tietokonegrafiikalla ja 3D animaatioilla toteutettuihin visuaalisiin ympäristöihin. Elokuvan lavastus on Taideteollisen korkeakoulun digitaalisen ja virtuaalilavastuksen tutkimusprojekti ja Katriina Ilmarannan väitöstyön taiteellinen osio. Ilmarannan tutkimus käsittelee tietokoneella tehdyn lavastuksen sovellusmahdollisuuksia elokuva- ja televisiotuotannossa.

Elokuva on ranskankielinen ja se esitetään
Suomessa suomenkielisin tekstityksin. Ikäraja on 7 vuotta, K7.
 
  © KROMA PRODUCTIONS OY 2004.
  Jokikatu 10, 06100 Porvoo, Finland
www.kroma.fi, kroma@kroma.fi